ДАНИ СЈЕЋАЊА НА СТРАДАЊЕ БОРАЦА СРБАЧКЕ БРИГАДЕ НА ВОЗУЋКОМ РАТИШТУ

Одбор за обиљежавање значајних датума и јубилеја општине Србац организује "Дане сјећања на 10.септембар 1995.године - страдање Српчана на Возућком ратишту".

Обиљежавање овог значајног датума по први пут ће трајати два дана и биће испуњено бројним садржајима. На овај начин ће се одати почаст борцима Прве Србачке лаке пјешадијске бригаде који су страдали за слободу нашег народа на Возућком ратишту у великој офанизиви Армије Бих и одреда страних плаћеника "Ел муџахид".

Програмом је предвиђено:

 

Недеља, 09.септембар:

09,30-полагање цвијећа на Спомен костурници на градском гробљу у Српцу,

09,45-полагање цвијећа у Спомен соби у Српцу,

10,00-парастос и полагање цвијећа на Централном Спомен обиљежју погинулим борцима у Српцу,

19,00-пригодан програм у Дому културе у Српцу којим ће се обиљежити страдање Српчана на Возућком ратишту.

 

Понедељак, 10.септембар:

Организовани одлазак на марш "Стазама егзодуса" на Возући.

Окупљање учесника марша је у 03,30 часова испред мотела "Храст" у Српцу одакле се креће до мјеста Тумаре на Озрену. По доласку у Тумаре присуствује се молебану за погинуле борце након чега се креће са пјешачењем према насељу Стог код Возуће на стази Егзодуса дугој 22 километра. У Стогу се присуствује парастосу за све погинуле борце Војске Републике Српске.

За све учеснике марша биће обезбјеђен бесплатан превоз, храна и мајице.

Пријаве за учешће на маршу "Стазама егзодуса 2018.године" примају се до 31.августа на бројеве телефона 051 740 001 локали 101 и 211 и на тел.: 065 821 169.

Истог дана биће организован и директан одлазак из Српца у Стог са једним аутобусом за чланове породице погинулих бораца са Озренско Возућког ратишта ,теже РВИ и борце који нису у стању да пјешаче у маршу.

Полазак овог аутобуса је предвиђен за 10 часова са Аутобуске станице у Српцу. Превоз је бесплатан а обезбјеђена је храна и вода за све путнике. Број мјеста је ограничен. Информације и пријаве до 31.августа на телефон 051 926-518.

Позивају се учесници Одбрамбено-отаџбинског рата, породице погинулих и несталих бораца и ратни војни инвалиди и други заинтересовани грађани да узму учешће у наведеним догађајима и тако одају дужно поштовање нађим страдалим саборцима.

ЗА КРСТ ЧАСНИ И СЛОБОДУ ЗЛАТНУ!